Ziekte van Crohn en acupunctuurOnderzoek in het World Journal of Gastroenterology geeft aan dat acupunctuur in combinatie met moxa effectief is bij de behandeling van de ziekte van Crohn.

Ziekte van Crohn is een ontstekingsziekte van de darmen die het spijsverteringskanaal aantast. Symptomen zijn een opgeblazen gevoel en pijn, misselijkheid, braken, zweertjes in de mond, gewichtsverlies, oogaandoeningen, artritis, koorts, verlies van eetlust, chronische bloederige of waterige diarree, dermatologische aandoeningen, bloedarmoede door ijzertekort en vermoeidheid.

Lees het volledige aritkel op Health CMI (engels)

Acupunctuur bij Plantair FasciitisPlantair fasciitis is een ontsteking van de fascie aan de onderkant van de voetzool. De fascia plantaris is de bindweefselband die onder de voetzool doorloopt en de bal van de voet met het hielbeen verbindt. Deze aandoening veroorzaakt vooral pijn in de hielstreek en daarom spreekt men dikwijls over hielpijn. Fasciitis plantaris is een vaak voorkomend overbelastingsletsel van de voet.

De symptomen: pijn onder het hielbeen (calcaneus) en/of onder de voetzool tijdens gewichtsdragende activiteiten zoals stappen en lopen.

Lees hier de evidence voor acupunctuur bij Plantair Fasciitis.

Bron: www.acupunctuur.nl

Kan acupunctuur helpen bij diabetische perifere neuropathie?Acupunctuur wordt in China veel gebruikt als aanvullende therapie bij diabetische perifere neuropathie. Deze aandoening ontstaat doordat diabetes de kleine bloedvaatjes aantast, wat tot zenuwschade leidt. Deze schade geeft pijnklachten, die meestal in de voeten beginnen. Een recent gepubliceerde studie geeft antwoord op de vraag: in hoeverre is er wetenschappelijk bewijs dat acupunctuur helpt om deze pijnklachten te verminderen?

Lees meer op de onderstaande link:
VNIG, Vakplatform Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg, Kan acupunctuur helpen bij diabetische perifere neuropathie?

Qi Vitaal weer open!


Velen hebben het al gehoord of gelezen (voicemail, mail en whatsapp zijn zo'n beetje ontploft) dat sinds 3 maart de contactberoepen weer aan de slag zijn. Dus ik mag je ook weer behandelen voor klachten die terug zijn gekomen of juist zijn ontstaan, of voor het hoognodige onderhoud of de nasleep van een ziekte of ongeval. Inmiddels is de online agenda weer ingeschakeld.

Graag tot ziens!

Een nieuw jaar, een nieuw perspectiefNa een jaar van steeds maar uitstellen, heeft deze extra lange Kerstvakantie één voordeel: de nieuwe website is eindelijk klaar!

Een nieuwe lay-out, nieuwe mogelijkheden, net zoals dit nieuwe jaar mag bieden...

Reacties op behandelingen:

 
Jan  5 ★★★★★ juni 2022
“Ik ervaar de behandeling als zeer prettig en vooral als rustgevend. De behandeling is echt op mij persoonlijk afgestemd wat heel goed voelt.”

SB  5 ★★★★★ mei 2022
“Hele fijne ervaring, je wordt super goed geholpen. Marianne vraag uitgebreid naar klachten en symptomen. Ze legt ook uit waarom ze de vragen stelt. Heel leerzaam. Tijdens de behandeling legt ze ook steeds uit wat en waarom ze iets doet. Ze geeft je een heel prettig en veilig gevoel. En de buikklachten zijn al duidelijk verminderd na een paar behandelingen (PDS).”

Thilda  5 ★★★★★ maart 2022
“Het was mijn eerste keer maar vond het een hele fijne ervaring. Alles werd goed uitgelegd.”

HB 4 ★★★★☆ februari 2022
“Marianne luistert goed, neemt de tijd en legt al snel de vinger op de zere plek. Het was heel interessant hoe ze de klacht uitlegt en behandelt. De pijn in bekken en onderrug die ik sinds bevalling had is zo goed als weg en ik heb meer energie! ”

Renske  5 ★★★★★ januari 2022
“Hele fijne behandelingen met een duidelijke uitleg. Heel bijzonder, na de eerste behandeling had ik geen tintelingen meer in mijn handen en mijn rug voelde ook beter. Met nog een extra behandeling waren de pijn en stijfheid van de bovenrug zo goed als helemaal over. Marianne is vakbekwaam.  Ik vond het erg prettig!"

Harke  4 ★★★★☆ september 2021
“Verstaat haar vak. Stelt je op je gemak. Omdat andere behandelingen niet goed hielpen, ben ik via vrienden naar Marianne gestuurd. Volgens de arts zou het zeker 1,5 jaar duren voordat ik mijn arm weer kon gebruiken. Maar na een stuk of 5 behandelingen was de pijn aardig weg en kon ik weer meer bewegen. Na nog een 6-tal behandelingen was de schouder weer zo goed als nieuw! Als ik weer iets heb weet ik waar ik moet zijn. ”

GN 5 ★★★★★ augustus 2021
"Via een kennis kwam ik bij Marianne terecht. Ik had al langer last van pijnpunten aan de onderkant van mijn voet en fysiotherapie had in vele maanden geen vooruitgang geboekt. De behandeling voelde erg prettig. Niet alleen de voet werd behandeld, maar ook de rug en achterkant van het hele been. Met deze holistische benadering voelde ik al dat er blokkades over het hele traject werden opgelost. Verrassend genoeg was de pijn direct al over. In de dagen erna bleef de pijn zo goed als weg, maar na een tweede behandeling met aanvullend acupunctuur was niet alleen de voetpijn weg, ook de heup minder aanwezig! De 3e behandeling werd ook de schouder behandeld. Daarmee was eigenlijk het hele verloop van top tot teen weer helemaal soepel en pijnvrij. Wat mij opviel was de kennis en kunde van Marianne. Zij legt precies uit wat zij gaat doen en waarom. De manier waarop zij dat doet, maakt de behandeling niet alleen heel comfortabel, maar ook leerzaam. Haar enthousiasme is aanstekelijk! Als ik nu weer iets heb, weet ik waar ik naar toe ga. "

Addy 5 ★★★★★ april 2021
"De pijnlijke schouder na een aantal behandelingen (massage en cuppen) zo goed als verdwenen.
Verder chronische zenuwpijn na hernia operatie (2002). Na een aantal behandelingen acupunctuur ervaar ik meer “rust” in mijn voet. De pijn is niet weg, maar dragelijker. Felle uitschieters heb ik veel minder. Ze behandelt het gebied rond het litteken en mijn been en voet met acupunctuur. Voor het eerst (sinds 2002) wordt daar naar gekeken. Dat vind ik fijn en bijzonder!!"

René O 4 ★★★★☆ juni 2020
"Het is nu (30 juni) 2,5 week geleden dat ik mijn eerste acupunctuur behandeling heb gehad om de symptomen van hooikoorts tegen te gaan. Na de eerste behandeling waren de brandige ogen en het tranen al bijna weg. De luchtwegen waren nog wel geïrriteerd, maar niet voldoende om medicijnen te slikken. 1 week na de eerste behandeling een tweede behandeling gehad die zich meer toespitste op de luchtwegen. Wat er is overgebleven van de hooikoorts verschijnselen is nagenoeg niets meer. Weer zonder zorgen in de tuin kunnen genieten en gewoon buiten kunnen zijn is heerlijk. Ik had een acute hooikoorts en ging mijn vierde jaar in, daarvoor nog nooit eerder last gehad. Het is wat mij betreft een echte aanrader. Symptomen oplossen met pillen is handig, maar de kwaal oplossen lijkt mij een beter plan. "

Marian 5 ★★★★★ april 2019 
"Een half jaar geleden heb ik een operatie gehad aan een cyste in mijn hals. Omdat het niet helemaal goed is gegaan, zat er een lelijk en strak litteken. Het was net alsof er een stuk glas rechtop in stond. Zo hard was het. Marianne heeft met een littekenbehandeling met 4 acupunctuurnaalden het litteken waar het het hardst was weer zacht gekregen. Toen 10 dagen later nog een keer met kleine naaldjes het hele litteken gedaan. Het is geweldig opgeknapt. Als ik mijn hoofd omhoog doe, trekt het niet meer. Ontzettend bedankt voor je hulp! "

  • Tuina massage bij heupklachten
  • Acupunctuur bij energiegebrek
  • Guasha bij verkoudheid
  • Litteken Acupunctuur na schouderoperatie
  • Cuppen bij onderrugklacht
  • Buik Acupunctuur bij gewrichtsklachten
  • Moxa bij enkelprobleem
Deel je ervaring!

Blijf op de hoogte met de Nieuwsbrief!