Verhuizing van Bennekom naar Beek

De praktijk in Bennekom is VERHUISD! Voor de regio Bennekom - Ede - Wageningen zijn er de volgende collegae die vanuit de TCM Tuina massage e/o Acupunctuur behandelingen verzorgen.

Tuina massage én Acupunctuur:
Ede - Koen van Tiel (www.massagetherapie-ede.nl).
Wageningen - Isabella de Brito Oliveira (www.acupunctuur-tuinamassagesuriya.nl)
Doorwerth - Renate IJkhout (www.ki-of-qi.nl)

Alleen Acupunctuur:
Ede - Geja Start (www.startacupunctuur.nl)

Alleen Tuina massage:
Ede of Barneveld - Carla vd Pol in Ede (www.qilife.nl of www.inbalansenzo.com).
Barneveld - Paula Voorneveld (www.inbalansenzo.com).

Voor afspraken bij Marianne van Qi Vitaal ben je nog steeds van harte welkom!
Locatie Maastricht: vanaf 1 oktober elke week op woensdag.
Locatie Beek: vanaf 24 november op maandag (bij feestdagen op dinsdag) en donderdag.

Zie daarvoor de online afspraken agenda: Afspraak boeken

Acupunctuur bij Plantair FasciitisPlantair fasciitis is een ontsteking van de fascie aan de onderkant van de voetzool. De fascia plantaris is de bindweefselband die onder de voetzool doorloopt en de bal van de voet met het hielbeen verbindt. Deze aandoening veroorzaakt vooral pijn in de hielstreek en daarom spreekt men dikwijls over hielpijn. Fasciitis plantaris is een vaak voorkomend overbelastingsletsel van de voet.

De symptomen: pijn onder het hielbeen (calcaneus) en/of onder de voetzool tijdens gewichtsdragende activiteiten zoals stappen en lopen.

Lees hier de evidence voor acupunctuur bij Plantair Fasciitis.

Bron: www.acupunctuur.nl

Kan acupunctuur helpen bij diabetische perifere neuropathie?Acupunctuur wordt in China veel gebruikt als aanvullende therapie bij diabetische perifere neuropathie. Deze aandoening ontstaat doordat diabetes de kleine bloedvaatjes aantast, wat tot zenuwschade leidt. Deze schade geeft pijnklachten, die meestal in de voeten beginnen. Een recent gepubliceerde studie geeft antwoord op de vraag: in hoeverre is er wetenschappelijk bewijs dat acupunctuur helpt om deze pijnklachten te verminderen?

Lees meer op de onderstaande link:
VNIG, Vakplatform Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg, Kan acupunctuur helpen bij diabetische perifere neuropathie?

Reacties op behandelingen:

Jeanet 4 ★★★★☆ maart 2023

“Ik heb de behandeling als positief en rustgevend ervaren. Marianne luistert goed, neemt de tijd en legt daarna uit wat ze gaat doen. Dit is per behandeling verschillend en ligt aan de klacht waar ik voor kom. Ze heeft veel vakkennis en weet waar ze het over heeft. Ik kan haar zeker aanbevelen.”

 Jan  5 ★★★★★ juni 2022
“Ik ervaar de behandeling als zeer prettig en vooral als rustgevend. De behandeling is echt op mij persoonlijk afgestemd wat heel goed voelt.”

SB  5 ★★★★★ mei 2022
“Hele fijne ervaring, je wordt super goed geholpen. Marianne vraag uitgebreid naar klachten en symptomen. Ze legt ook uit waarom ze de vragen stelt. Heel leerzaam. Tijdens de behandeling legt ze ook steeds uit wat en waarom ze iets doet. Ze geeft je een heel prettig en veilig gevoel. En de buikklachten zijn al duidelijk verminderd na een paar behandelingen (PDS).”

HB 4 ★★★★☆ februari 2022
“Marianne luistert goed, neemt de tijd en legt al snel de vinger op de zere plek. Het was heel interessant hoe ze de klacht uitlegt en behandelt. De pijn in bekken en onderrug die ik sinds bevalling had is zo goed als weg en ik heb meer energie! ”

Harke  4 ★★★★☆ september 2021
“Verstaat haar vak. Stelt je op je gemak. Omdat andere behandelingen niet goed hielpen, ben ik via vrienden naar Marianne gestuurd. Volgens de arts zou het zeker 1,5 jaar duren voordat ik mijn arm weer kon gebruiken. Maar na een stuk of 5 behandelingen was de pijn aardig weg en kon ik weer meer bewegen. Als ik weer iets heb weet ik waar ik moet zijn. ”

GN 5 ★★★★★ augustus 2021
"Via een kennis kwam ik bij Marianne terecht. Ik had last van pijnpunten aan de onderkant van mijn voet en fysiotherapie had in vele maanden geen vooruitgang geboekt. Niet alleen de voet werd behandeld, maar ook de rug en achterkant van het hele been. Verrassend genoeg was de pijn direct al over. Na een tweede behandeling met aanvullend acupunctuur was niet alleen de voetpijn weg, ook de heup minder aanwezig! De 3e behandeling werd ook de schouder behandeld. Daarmee was ik van top tot teen weer helemaal soepel en pijnvrij. Wat mij opviel was de kennis en kunde van Marianne. Zij legt precies uit wat zij gaat doen en waarom. De manier waarop zij dat doet, maakt de behandeling niet alleen heel comfortabel, maar ook leerzaam. Haar enthousiasme is aanstekelijk!"

Addy 5 ★★★★★ april 2021
"De pijnlijke schouder na een aantal behandelingen (massage en cuppen) zo goed als verdwenen.
Verder chronische zenuwpijn na hernia operatie (2002). Na een aantal behandelingen acupunctuur ervaar ik meer “rust” in mijn voet. De pijn is niet weg, maar dragelijker. Felle uitschieters heb ik veel minder. Ze behandelt het gebied rond het litteken en mijn been en voet met acupunctuur. Voor het eerst (sinds 2002) wordt daar naar gekeken. Dat vind ik fijn en bijzonder!!"


Marian 5 ★★★★★ april 2019 
"Een half jaar geleden heb ik een operatie gehad aan een cyste in mijn hals. Omdat het niet helemaal goed is gegaan, zat er een lelijk en strak litteken. Het was net alsof er een stuk glas rechtop in stond. Zo hard was het. Marianne heeft met een littekenbehandeling met 4 acupunctuurnaalden het litteken waar het het hardst was weer zacht gekregen. Toen 10 dagen later nog een keer met kleine naaldjes het hele litteken gedaan. Het is geweldig opgeknapt. Als ik mijn hoofd omhoog doe, trekt het niet meer. Ontzettend bedankt voor je hulp! "

Deel ook je ervaring!
 • praktijkruimte Bennekom
  praktijkruimte Bennekom
 • spieren en meridianen
  spieren en meridianen
 • tuina massage
  tuina massage
 • massage onderrug
  massage onderrug
 • massage heupklachten
  massage heupklachten
 • bindweefsel massage
  bindweefsel massage
 • guasha schouder
  guasha schouder
 • vuurcuppen
  vuurcuppen
 • cuppen bij schouderklacht
  cuppen bij schouderklacht
 • klassieke acupunctuur
  klassieke acupunctuur
 • Bu Ming acupunctuur
  Bu Ming acupunctuur
 • buikacupunctuur gewrichtsklachten
  buikacupunctuur gewrichtsklachten
 • moxa voor energie
  moxa voor energie